Jumbo offentliggør Primoz Roglic-beslutning

Foto: Stuart Franklin/Getty Images

En beslutning truffet af Jumbo-Visma gør, at det ikke bliver i år, at Primoz Roglic kommer til at fuldende samlingen af traditionsrige ugelange etapeløb.

Der har været store spekulationer om, hvordan Jumbo-Vismas trup ville se ud til det kommende Tour de Suisse.

I denne forbindelse er der flere schweiziske medier, der har skrevet, at Primoz Roglic var med i overvejelserne til etapeløbet. Nu har det vist sig, at det ikke bliver i år, at han stiller op.

I stedet vil holde blive ført an af Wout Van Aert og Wilco Kelderman, der begge lander i Schweiz efter en højdetræningslejr-

“Det tager ofte noget tid at se, hvordan din form vil være efter en højdetræningslejr. Men Wout har vist ved flere lejligheder, at han kan være konkurrencedygtig med det samme,” siger sportsdirektør Marc Reef ifølge Feltet.dk.

Desuden fortæller han også, at det ikke er uden grund, at Wilco Kelderman er blevet udvalgt. Han har nemlig haft en fokuseret træning op til netop dette løb.

“Wilco har koncentreret sig om dette løb. Han har for nyligt trænet i højden, så vi kan tale om optimal forberedelse. Han er klar,” siger han.

I det flade terærn vil Van Aert få hjælp af Rohan Dennis og Mick Van Dijke. Førstnævnte kan også se frem til at teste sin VM-form, da han og resten af feltet skal gennem to enkeltstarter i Tour de Suisse.

I bjergene kommer Kelderman til at sætte sin lid til Sam Oomen, Robert Gesink og Koen Bouwman. Gesink er derfor tilbage for Jumbo-Visma, efter han måtte give afkald på Giro d’Italia og Tour of Norway på grund af sygdom.

Første etape af Tour de Suisse bliver kørt søndag. Jumbo-Visma stiller med det følgende hold til det schweiziske etapeløb:

Wout Van Aert
Wilco Kelderman
Rohan Dennis
Mick Van Dijke
Robert Gesink
Sam Oomen
Koen Bouwman

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024