Klubejer dømt for millionsvindel

Foto: Chris Vaughan - CameraSport via Getty Images

Klubejer Andy Pilley står til at skulle tilbringe tid i fængsel, efter han er blevet kendt skyldig i bedrageri.

Fleetwood Town-ejer kan se frem til at tilbringe tid bag tremmer. Han er nemlig blevet kendt skyldig i bedrageri for flere millioner pund. Svindlen centrerer sig om falske energiaftaler.

Andy Pilley var en ledende skikkelse i, hvad der er blevet skrevet som ‘et net af indbyrdes forbundne virksomheder, der vildledte uskyldige små virksomheder i hele Storbritannien’.

Den 52-årige forretningsmand, der var klubbens formand i 21 år, er blevet varetægtsfængslet. Han står til at få sin endelig dom i Preston Crown Court den 3. juli .

Han er allerede blevet fundet skyldig i forskellige former for bedrageri, der fandt sted gennem falske virksomheder.

De falske virksomheder brugte Pilley og hans kumpaner til at svindle andre virksomhedsejere. De formåede at overbevise dem om at skrive under på lange energiaftaler i perioden far 2014 til 2016.

Selve svindlen foregik via telefonsalg. Det foregik gennem flere virksomheder, der virkede til at være uafhængige, men som alle var kontrolleret af Pilley og hans søster Michelle Davidson. De var indsat som direktører i BES-energiselskaberne.

Deres salgsselskaber målrettede sig små virksomheder og velgørende organisationer, som skulle flytte ind i nye lokaler eller have fornyet sine energiaftaler. Deres sælgere løj omkrig aftalerne, for at få virksomhedsejerne til at skrive under.

Det svigagtige salg omfattede falske eller vildledende udsagn om kontraktens længde og pris samt konkurrentpriser.

Svindlen virkede, fordi langt de fleste kunder ikke var klar over, at de var blevet vildledt. Dokumenter viser, at størstedelen af de aftaler, der blev solgt af salgsselskaberne, gik til Pilley og Davidsons BES-selskaber.

Pilley blev dømt sammen med flere andre, herunder hans 49-årige søster. Derudover blev to andre mænd på hhv. 52 og 37 år også dømt skyldige.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024