Kom ved en fejl til at hjælpe Jonas Vingegaard

Foto: Dario Belingheri/Getty Images

Det er ikke altid nemt at finde ud af, hvad der er op og ned, når det hele bliver alvor i et cykelløb.

Som cykelrytter skal man ikke blot træde i pedalerne i et løb som Tour de France. Derimod er der mange andre ting at tage stilling til. Blandt andet skal man holde øje med tidsforskellene, og hvem der kommer bagfra.

Onsdag endte Lidl-Trek-rytter Giulio Ciccone i en situation, hvor han kunne jagte en etapesejr. I samme ombæring skulle han dog være varsom med, at han ikke kom til at hjælpe de forkerte ryttere i afslutningen på 5. etape.

I et forsøg på at lukke hullet op til australske Jai Hindley, fik Ciccone nemlig selskab af danske Jonas Vingegaard. Det var et problem for den italienske rytter, da Vingegaard bliver betragtet som en rival til Lidl-Trek-rytteren Mattias Skjelmose.

Det medførte, at Ciccone blev forvirret over, hvordan han bedst skulle tackle situationen. Efter etapen har han i en pressemeddelelse afsløret, at det ikke var meningen, at han skulle hjælpe Vingegaard. Derimod var der tale om en misforståelse med sportsdirektørbilen.

“Der var en misforståelse med sportsdirektørbilen. Jeg havde misforstået, hvor stort forspringet til Hindley var, så jeg ville prøve at lukke det. Mine sportsdirektører havde ret, da de sagde, at jeg ikke skulle lave noget føringsarbejde, for de vidste, hvor stort forspringet i virkeligheden var, ” lød det fra ham ifølge TV 2 Sport.

Dette føringsarbejde fik man ikke glæde af som seer, da det ikke blev vist på tv. Til gengæld kunne man se, da Vingegaard fik indhentet Ciccone og tyske Emanuel Buchmann, der dannede parløb på nedkørslen.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024