Kriseramt storklub ransaget: Skyldes forbindelse til Rusland

Foto: Alexander Hassenstein/Getty Images

Storklubbens hovedkvarter er blevet ransaget af politiet, da klubben bliver koblet sammen med den russiske oligark Alisher Usmanov.

Bayern München har haft besøg af det tyske føderale kriminalpoliti, der har ransaget deres lokaler i forbindelse med en sag mod den russiske oligark Alisher Usmanov, der handler om hvidvaskning.

Den tyske avis Bild skriver, at det primært var efterforskere fra det føderale kriminalpoliti, der deltog i aktionen. Dog var det bayerske statskriminalpoliti også med.

Storklubben fik ikke blot ransaget sit hovedkvarter på Säbener Strasse i München, men også deres stadion, Allianz Arena. Ransagningen fandt angiveligt sted tirsdag i sidste uge.

Den russiske milliardær havnede på EU’s sanktionsliste, da krigen brød ud i Ukraine, da han er tilhænger og god ven af Ruslands præsident, Vladimir Putin.

Det tyske politi vil rigtig gerne have fingrene i Usmanov, da han er mistænkt for at stå bag hvidvaskning af et flercifret millionbeløb via skatteunderdragelse. Dette har stået på i perioden fra 2017 til 2022.

Usmanov er ikke ejer af Bayern München, men har dog en vis tilknytning til klubben, da han ifølge Bild er gode venner med Uli Hoeness, der tidligere har været præsident i klubben.

Ydermere lyder det, at den russiske milliardær flere gange er blevet spottet i VIP-sektionen, når Bayern München har spillet topkampe i Champions League.

Der har ikke været meldinger om, hvorvidt der er blevet sikret beviser, der kan bruges i sagen mod Usmanov, under den seneste ransagning. Er det tilfældet, vides det heller ikke, hvilke beviser, der skulle være tale om.

Det er ikke første gang, at der er blevet foretaget en ransagning i forbindelse med denne sag, da hans tre villaer i Tegernsee, der ligger 50 kilometer fra München, blev ransaget af skatteefterforskere i efteråret sidste år.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024