Mads Pedersen svarer igen på dopingspørgsmål: Hvad prøver du på?

Foto: Stuart Franklin/Getty Images

Mads Pedersen var ikke imponeret over et spørgsmål fra en hollandsk journalist og skyndte sig at sætte ham på plads.

Torsdag deltog danske Mads Pedersen i et pressemøde, hvor han var fuld af energi og selvtillid.

På dette pressemøde var det især det kommende Giro d’Italia, der var på dagsordenen, hvorfor han blev spurgt ind til, hvad han har af forventninger til det italienske løb.

Det hele gik rigtig fint, indtil en hollandsk journalist koblede den nuværende danske succes i cykelsport sammen med storhedstiden i 90’erne og 00’erne. Det skriver TV 2 Sport.

Dengang var Bjarne Riis et af de helt store navne indenfor cykelsportens verden, og det blev ikke mindre af, at han vandt Tour de France. Senere har han dog indrømmet, at han gjorde brug af doping.

Desuden var Michael Rasmussen også meget tæt på at vinde det franske løb i 2007, men også han har efterfølgende indrømmet, at han havde taget doping.

Journalisten lavede en direkte kobling, ved at sige, at der før har været ‘kedelige sager’, der har præget dansk cykelsport, hvorefter han lister de seneste danske præstationer op.

“I fortiden har nogle kedelige sager præget dansk cykelsport som Bjarne Riis og Michael Rasmussen. Siden da er du blevet verdensmester, Kasper Asgreen har vundet Flandern Rundt, mens Jonas Vingegaard tog sejren i Tour de France. Hvad betyder det for dansk cykelsport, at I er begyndt at vinde,” spurgte journalisten.

Herefter spurgte Mads Pedersen, om ikke det var korrekt, at journalisten var fra Holland. Da han fik det bekræftet, valgte han at skyde med skarpt.

“I havde også ryttere, der dummede sig i den periode. Jeg forstår ikke, hvorfor du fletter fortiden ind i dit spørgsmål om, hvorfor vi danskere er godt kørende i øjeblikket?” lød svaret.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024