Magnus Sheffield udskrevet fra hospitalet efter ulykke ved høj hastighed

Foto: Dario Belingheri/Getty Images

Amerikanske Magnus Sheffield er blevet udskrevet fra hospitalet, efter at have været involveret i et alvorligt styrt på femte etape af Schweiz Rundt.

Magnus Sheffield var involveret i det samme styrt, der desværre endte med at koste Gino Mäder livet. Styrtet fandt sted, da de kørte på en nedkørsel på Albula Pass. Gino Mäder døde fredag af sine kvæstelser.

Sheffield pådrog sig en hjernerystelse og en række mindre skader. Hans hold, Ineos Grenadiers, har bekræftet, at han er blevet udskrevet. De har også meddelt, at han nu vil ‘vende hjem til en periode med hvile og restitution’.

Schweiz Rundt blev først genoptaget lørdag, hvor danske Mattias Skjelmose fortsatte sit høje niveau. Det medførte, at han søndag blev kåret som løbets samlede vinder.

Den 22-årige Trek-Segafredo-rytter kørte sig til en tredjeplads på den afgørende enkeltstart. Dermed kunne han glæde sig over at have vundet sit første World Tour-etapeløb.

“Der er mange store følelser. Det er en kombination af, at jeg har ofret en masse, og selvfølgelig Ginos død,” sagde han ifølge BBC.

“For mig var det vigtigste, at Ginos forældre og familie ønskede, at løbet skulle fortsætte, og at vi skulle køre som normalt. Det fik mig til at falde til ro.”

UAE Team Emirates-kører Juan Ayuso vandt den sidste enkeltstart, men det var ikke nok til at overgå Skjelmose i klassementet.

“Dette går ud til Gino. Cykling er sendt ud til side lige nu. Man har ikke lyst til at fejre det,” sagde den 20-årige Ayuso.

“Det er ikke, hvad der kommer til dig, men jeg tror, at alle her gav deres bedste for Gino. Jeg er glad for at vinde for at prøve at ære hans minde.”

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024