Manchester City forklædte indskud fra ejere som sponsorat

Foto: Michael Regan/Getty Images

En mystisk mand overførte et stort beløb til Manchester City. Denne mand skulle have direkte forbindelse til klubbens ejere.

I 2012 og 2013 overførte en mystisk mand fra De Forenede Arabiske Emirater hele 30 millioner pund til Manchester City. Dette blev markeret som værende indtjening fra et sponsorat.

Det viser en ikke offentliggjort rapport fra Det Europæiske Fodboldforbund (UEFA), som avisen The Times nu er kommet i besiddelse.

Det formodes, at denne betaling er en af de 115 brud på Premier Leagues finansielle regler, som de engelske mestre er blevet anklaget for at have begået.

I rapporten fra UEFA fremgår det, at det er blevet angivet, at der skulle være tale om et sponsorat fra telekommunikationsvirksomheden Etisalat. Det mener UEFA dog ikke, at det er. Derimod ser de som en form for camoufleret kapitaltilskud.

Det er ikke noget, som man bare kan gøre, som man har lyst. Derimod er der regler for dette i Premier League.

UEFA mener, at pengene kom fra Manchester Citys hovedaktionær, Abu Dhabi United Group, som er en stor investeringsgruppe, der ledes af Sheikh Mansour bin Zayed Al Nahyan. Han er desuden De Forenede Arabiske Emiraters vicepremierminister

Ifølge Ritzau er Etisalat ligeledes majoritetsejet af De Forenede Arabiske Emirater.

Ifølge The Times er den mystiske mand blev navngivet af Manchester Citys advokat som værende Jaber Mohamed. Han er blevet beskrevet som fondsmægler.

Manchester City har forsvaret sig med, at Etisalat tilbagebetalte de omtalte penge fra manden til sin ejer i 2015.

Det har dog ikke ændret på, at UEFA i 2019 besluttede at pålægge Manchester City et toårigt forbud mod at deltage i europæiske turneringer. Dette er senere blevet ophævet af Den Internationale Sportsdomstol (CAS).

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024