Mattias Skjelmose-bombe: Det er chefens idé

Foto: Tim de Waele/Getty Images

Mattias Skjelmose har smidt lidt af en bombe, som er overraskende for mange cykelfans.

Denne sæson har været god for Mattias Skjelmose, som ved flere lejligheder har markeret sig. Derfor er det også noget af en bombe, den 23-årige cykelrytter har smidt.

I Bobby Julich og Jens Voigts podcast har han afsløret, at han ikke skal køre Tour de France næste år. Derimod er hans plan at sætte alt ind på at gøre klassement i Vuelta a España.

‘Kim kom med sin masterplan om at køre klassement i Vueltaen for at have et klassement, før jeg overhovedet skal gå all in på Touren året efter’, lød det i podcasten.

Det er danske Kim Andersen, der er sportsdirektør hos Lidl-Trek. Derfor er det også ham, der står bag planen om, at Skjelmose ikke skal køre Tour de France næste år.

Det er bestemt ikke uden grund, at han har besluttet at lægge denne plan for den unge cykelrytter. Derimod ligger der flere overvejelser bag, som har ført til, at de har besluttet at droppe det franske etapeløb.

“Der bliver et meget stort pres på Touren næste år, hvor fire hold går all in på Touren, og så kunne vi lige så godt vælge at prøve andre ting,” siger Andersen til Ekstra Bladet.

Desuden fortæller han også, at Skjelmose kommer til at være den eneste kaptajn under næste års Vuelta a España. Hertil understreger han også, at det er hans idé – og derfor ikke en idé, som Skjelmose selv har præsenteret.

“Det er min idé. Han (Skjelmose, red.) har to gange kørt klassement i en Grand Tour, hvor det ikke er gået, som vi gerne ville. Han har potentialet til det, men som det ser ud næste år, vil stjernerne være fordelt ud på fire hold, så der bliver kamp om det. Så hvorfor ikke gå efter en succeshistorie i et andet løb,” lyder det fra ham.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024