Miguel Indurain om Jonas Vingegaard: ‘Det er en kæmpe fordel’

Foto: Luc Claessen/Getty Images

Den spanske cykellegende Miguel Indurain, der har vundet Tour de France fem gange, har stor tiltro til, at danske Jonas Vingegaard kan vinde løbet igen i år.

Slovenske Tadej Pogacar er blevet opereret efter et styrt i Liege-Bastogne-Liege, hvorfor han er blevet tvunget til at tage en pause fra cykling.

Ifølge Miguel Indurian kan det vise sig at blive en stor fordel for Jonas Vingegaard, da Pogacar betragtes som hans største konkurrent i Tour de France.

Det fortæller han til EFE Agency ifølge mediet Cyclinguptodate.

“Vingegaard gør det rigtig godt, og jeg kan se, at han doserer sine kræfter til Touren. Pogacar er meget stærk, men han er blevet skadet,” lød det fra den spanske legende.

“Det er ikke en alvorlig skade, men for rytteren er bådbenet (en af de to knogler, Pogacar har brækket, red.) skrøbeligt. Jeg har haft holdkammerater med den skade, og det har givet dem mange problemer.”

“Hvis man starter sent med træningen, når man ikke frem til Touren i ordentlig form, og hvis man starter for tidligt, kan det give problemer.”

Det vides endnu ikke, hvornår Pogacar er klar til at sætte sig op på cyklen igen. Derfor står det også fortsat hen i det uvisse, om han kommer til at deltage i UAE-holdets kommende træningslejr.

Den seneste udmelding fra holdet har været, at den slovenske stjerne er nødt til at holde nogle ugers pause. Derefter vil han være klar til at skalere stille og roligt op for træningen, så han senere kan deltage i højdetræningslejren.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024