Norske medier i chok: Får Ståle Solbakken sparket?

Foto: Marcel ter Bals/BSR Agency/Getty Images

Ståle Solbakkens job som norsk landstræner kan være i fare, efter de tabte lørdagens kamp mod Skotland.

Det er intet mindre end 23 år siden, at det norske landshold sidst har været med ved en slutrunde. Denne gang har de dog gode forudsætninger for at kvalificere sig, da holdet byder på store stjerner som Martin Ødegaard og Erling Haaland.

På trods af de store stjerner i truppen, fandt det norske landshold ikke den store succes lørdag. Her endte det nemlig med et nederlag på 1-2 mod Skotland.

Det har medført, at Ståle Solbakken og co. står noteret for et enkelt point efter de første tre kampe. Som følge af dette, er der efterhånden en meget lille chance for, at de skal spille EM næste sommer.

Dette har ifølge B.T. medført, at den tidligere FCK-træner får stor kritik i de norske medier.

Blandt andet får han hårde ord med på vejen fra Knut Espen Sveegaarden, der er fodboldkommentator for VG. Han skriver, at Solbakken ikke skal føle sig for sikker i sædet.

“Enten hviler der en forbandelse over dette job – eller også vælger vi de forkerte landstrænere? Og har vi egentlig gode nok spillere? At truppen er ujævnt besat, det kan der ikke være tvivl om,” lyder det også fra ham.

Derudover bliver han også kritiseret af den tidligere landstræner Egil Drillo Olsen. Han retter især kritik af Solbakkens beslutning om at skifte Erling Haaland ud syv minutter før tid

“Det kan man godt sætte spørgsmålstegn ved. Udgangspunktet var vel, at han ville styrke det defensive, men det lykkedes vi ikke med,” sagde Egil Drillo til norsk TV 2 ifølge B.T.

De sløje resultater har medført, at Norge befinder sig næstsidst i deres gruppe i EM-kvalifikationen. Tirsdag skal de igen i aktion, hvor de møder Cypern. Og her skal de naturligvis have tre point med sig.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024