Officielt: Jonas Vingegaard bekræftet til stort fransk etapeløb

Foto: Dario Belingheri/Getty Images

Det er blevet bekræftet, at Jonas Vingegaard stiller til start ved det kommende Critérium du Dauphiné. Løbet starter den 4. juni.

Den 4. juni bliver det taget hul på Critérium du Dauphiné, som flere af de deltagende rytter bruger som opvarmning til Tour de France.

Blandt dem, der er med i feltet i dette års udgave af løbet, er danske Jonas Vingegaard.

Ifølge Feltet.dk er dette blevet bekræftet i en pressemeddelelse af løbsarrangøren.

Dermed har den danske cykelstjerne besluttet sig for at gentage opskriften fra sidste år. Her stillede han også til start i Critérium du Dauphiné, som han formåede at dominere sammen med holdkammeraten Primož Roglič.

I år kommer han dog ikke til at have selskab af den slovenske profil. Det skyldes, at han for tiden er travlt optaget af at køre Giro d’Italia.

I stedet kan Vingegaard se frem til at få opbakning fra både Christophe Laporte og Dylan Van Baarle. Ifølge Feltet.dk er begge Jumbo-Visma-kørere også blevet bekræftet til løbet.

Flere andre danske cykelryttere stiller til start i det franske løb. Både Lotto Dstnys Andreas Kron og Anthon Charmig fra Uno-X vil nemlig også stå klar, når det franske løb bliver skudt i gang.

Det har i lang tid været forventet, at Andreas Kron skulle deltage i dette års udgave af Critérium du Dauphniné, hvorefter han skal køre sit andet Tour de France. Derimod har der været en del tvivl om, hvad Anthon Charmigs planer ville være.

Sidste år sluttede Vingegaard 40 sekunder efter Primož Roglič, der vandt løbet. Det var dog ikke uden hjælp fra danskeren, der nærmest trak Roglič til toppen af Plateau de Salaison.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024