Pedri åbner op om sin fremtid i Barcelona efter PL-rygter

Foto: David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images

Barcelonas midtbanespiller Pedri udelukker ikke at spille i Premier League i fremtiden, hvilket potentielt kan bane vejen for et exit fra Camp Nou.

Pedri har været en nøglespiller for FC Barcelona siden han var 16 år, da han kom fra Las Palmas. Ved afslutningen af hans første sæson havde det unge stortalent spillet 52 kampe i alle turneringer og repræsenteret Spanien ved både EM 2020 og OL samme sommer.

Barça lavede en ny langtidskontrakt med Pedri i efteråret 2021, hvor hans obligatoriske frikøbsklausul blev hævet til 1 milliard euro – de havde betalt blot 5 millioner euro for ham året før. Skader har betydet, at Pedri, der nu er 20 år, har spillet færre kampe denne sæson og den forrige. Han er fortsat ude af spil og har misset klubbens seneste seks kampe i alle turneringer – herunder to mod Real Madrid.

Pedri har ikke de samme bånd til Barcelona, som mange andre spillere på holdet eller er vokset op i La Masia. Han har tidligere været sat i forbindelse med en exit – især Bayern München er ofte blevet nævnt i sammenhæng med midtbanespilleren.

I et interview med TCL indrømmede den unge spiller, at han ikke er imod at prøve sig selv i England. Da emnet om at skifte til Premier League blev bragt op i interviewet, sagde han: “Lige nu, nej. Jeg er hos Barça og forhåbentlig bliver jeg her i mange flere år. Jeg elsker La Liga, men man bør aldrig udelukke noget.”

Hvilken Premier League-klub kunne Pedri slutte sig til?

Det oplagte valg ville være Manchester City og ikke kun på grund af Pep Guardiola, som sandsynligvis ikke længere er i klubben, når Pedri beslutter, at han er klar til at tage springet.

City har på mange måder forsøgt at efterligne Barcelona og deres kernefilosofier i løbet af det sidste årti eller deromkring, hvilket begyndte med ansættelsen af Ferran Soriano som administrerende direktør og Txiki Begiristain som sportsdirektør i 2012. Soriano havde tidligere været næstformand på Camp Nou fra 2003 til 2008, mens Begiristain var sportsdirektør fra 2003 til 2010.

Rent stilmæssigt kunne Arsenal også være en god mulighed, da Mikel Arteta også er et produkt af Barcelonas system og arbejdede under Guardiola hos City. Men for en spiller som Pedri ville Chelsea, Manchester United og Liverpool aldrig ønske at blive udelukket fra samtalen og ville sandsynligvis tilbyde gode penge, hvis det var en mulighed at skrive kontrakt med ham.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024