Pep Guardiolas imponerende rekord efter 400 kampe for Manchester City

Foto: Rene Nijhuis/BSR Agency/Getty Images

Pep Guardiola fejrede sin kamp nr. 400 som Manchester City-træner med manér, da han og truppen sikrede sig yderligere avancement i Champions League.

Pep Guardiola kunne se til, da City sikrede sig en plads i semifinalen i Champions League med en samlet sejr over Bayern München, som blev hjulpet på vej af deres 3-0-sejr i første kamp.

Derfor er de godt på vej mod at sikre sig en plads i finalen, hvor de vil have muligheden for at vinde Champions League, som er den eneste store titel, Guardiola ikke har formået at vinde, siden han blev hentet ind som træner i 2016.

Guardiola har spillet en stor rolle i, at City i dag bliver betragtet som et af de bedste hold i hele Europa, og siden 2016 har de også formået nærmest at dominere i Premier League.

Efter at have stået i spidsen for City i 400 kampe, kan Guardiola bryste sig af, at have været træner i 322 kampe i hhv. Premier League, FA Cup og Carabao Cup, hvor han ahr vundet 245 af dem. Det betyder, at han har vundet 75,2% af kampene.

Hertil har han også vundet over 64% af sine kampe i Champions League med City, men de har kun været i finalen en enkelt gang under hans lederskab.

Siden 2016 har de haft et stort problem med at præstere i slutspillet, men de har klart domineret i gruppespillet. I de første fire sæsoner under Guardiola, lykkedes det ikke for City at nå til semifinalen.

Efter at have taget over i City, har Guardiola ført klubben til fire Premier League-titler, fire Carabao Cup-titler, to FA Community Shield-titler samt en enkelt FA Cup-titler.

Blandt trænere, der har haft over 50 kampe i Premier League, er Guardiola endda i spidsen i forhold til flest mål pr. kamp, færrest mål lukket ind pr. kamp, højeste sejrsprocent samt flest point pr. kamp.

fredag 18. august 2023

tirsdag 15. august 2023