Pep Guardiolas imponerende rekord efter 400 kampe for Manchester City

Foto: Rene Nijhuis/BSR Agency/Getty Images

Pep Guardiola fejrede sin kamp nr. 400 som Manchester City-træner med manér, da han og truppen sikrede sig yderligere avancement i Champions League.

Pep Guardiola kunne se til, da City sikrede sig en plads i semifinalen i Champions League med en samlet sejr over Bayern München, som blev hjulpet på vej af deres 3-0-sejr i første kamp.

Derfor er de godt på vej mod at sikre sig en plads i finalen, hvor de vil have muligheden for at vinde Champions League, som er den eneste store titel, Guardiola ikke har formået at vinde, siden han blev hentet ind som træner i 2016.

Guardiola har spillet en stor rolle i, at City i dag bliver betragtet som et af de bedste hold i hele Europa, og siden 2016 har de også formået nærmest at dominere i Premier League.

Efter at have stået i spidsen for City i 400 kampe, kan Guardiola bryste sig af, at have været træner i 322 kampe i hhv. Premier League, FA Cup og Carabao Cup, hvor han ahr vundet 245 af dem. Det betyder, at han har vundet 75,2% af kampene.

Hertil har han også vundet over 64% af sine kampe i Champions League med City, men de har kun været i finalen en enkelt gang under hans lederskab.

Siden 2016 har de haft et stort problem med at præstere i slutspillet, men de har klart domineret i gruppespillet. I de første fire sæsoner under Guardiola, lykkedes det ikke for City at nå til semifinalen.

Efter at have taget over i City, har Guardiola ført klubben til fire Premier League-titler, fire Carabao Cup-titler, to FA Community Shield-titler samt en enkelt FA Cup-titler.

Blandt trænere, der har haft over 50 kampe i Premier League, er Guardiola endda i spidsen i forhold til flest mål pr. kamp, færrest mål lukket ind pr. kamp, højeste sejrsprocent samt flest point pr. kamp.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024