Peter Sagan idømt betinget fængselsdom for spirituskørsel

Foto: Sara Cavallini/Getty Images

Cykelstjernen Peter Sagan er blevet idømt en betinget fængselsdom for spirituskørsel.

Peter Sagan er blevet idømt tre måneders betinget fængsel samt tre måneders kørselsforbud for spritkørsel i Monaco, skriver Cyclingweekly.

Den tredobbelte verdensmester har planer om at trække sig fra sin karriere på landevejen efter denne sommer. Derimod vil han fokusere på at køre mountainbike. Her har han et mål om at deltage i OL i Paris næste år.

Derfor bliver det også sidste gang, han kører Tour de France, når han inden længe stiler til start i Bilbao. Han har vundet den grønne trøje ved løbet hele syv gange.

Mediet Monaco-Matin skriver, at Sagan blev stoppet og testet af fransk politi tilbage i maj. Han blev opdaget af betjente, da så ham parkere en scooter, efter at have kørt hensynsløst på den.

Den slovakiske cykelrytter var ikke selv til stede i retten, da han forbereder sig til starten på Tour de France.

Ifølge Monaco-Matin blev Sagan anholdt og taget med på politistationen i Monaco, hvor han bor. Her blev han testet, og det blev bekræftet, at han havde kørt spirituskørsel.

I retten hævdede hans advokater, at han var påvirket af jetlag og mangel på søvn. Kort tid inden hændelsen var han vendt hjem fra USA. Desuden var han ikke klar over, at hans promille var for højt, lød det.

Dette ændrer ikke på, at han blev fundet skyldig og idømt tre måneders betinget fængsel. Derudover er han også blev frakendt førerretten i tre måneder.

Onsdag aften delte Sagan en video på Instagram, hvori han undskylder for sine handlinger.

“Jeg rækker ud for at fortælle, at jeg er meget ked af det at have dummet mig i et øjebliks svaghed,” siger han.

“Jeg vil gerne undskylde over for min familie, mine venner, mit hold, vores sponsorer og alle, der støttede mig.

Han sagde: “Jeg rækker ud for at fortælle dig, at jeg er dybt ked af, at jeg har skruet sammen i et øjebliks svaghed. Jeg vil tage ved lære af denne fejltagelse og blive et bedre menneske i fremtiden.”

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024