Pres på chefen inden Tour de France: Publikum afgør det ikke

Foto: Fabio Ferrari - Pool/Getty Images

Thibaut Pinot har gjort det klart, at han ønsker at køre sit sidste Tour de France denne sommer. Men får han lov til det?

Hvis Thibaut Pinot skal realisere sit ønske om at køre Tour de France for sidste gang, skal han overbevise Groupama-FDJ-chefen Marc Madiot.

Det kan virke oplagt at tage Pinot med, da han har stor erfaring med Tour de France. Han har før vundet tre etaper, og har tilmed en samlet 5. plads i dette års Giro d’Italia med i rygsækken.

Ikke nok med det, så vandt han også årets bjergtrøje i Giroen. Det har medført, at der nu er et stort pres på Madiot.

“I øjeblikkets eufori fortæller alle mig, at Thibaut skal køre Touren. Jeg må være mere pragmatisk og lede efter svar på de spørgsmål, som jeg må stille mig selv som holdets manager,” sagde Madiot i podcasten ‘Grand Plateau’ ifølge Feltet.

“Det er ikke det sociale publikum, der afgør det. Jeg må prøve ikke at lade mig påvirke.”

Han og resten af ledelsen står derfor overfor et svært valg. De skal finde ud af, om der er plads til Pinot på et hold, der allerede består af David Gaudu og Arnaud Demara.

Pinot håber, at det bliver tilfældet, så han kan køre sit tiende og sidste Tour de France. Tidligere har Madiot skullet overtale Pinot til at køre Touren, men sådan bliver det ikke i år.

Inden han kan træffe en beslutning om dette, er der flere ting, der skal vurderes. Derfor vides det heller ikke, hvornår han vil træffe en beslutning om Pinot, som stopper sin karriere efter denne sæson.

“Det er bestemt gode nyheder, men der er stadig nogle ting at skulle evaluere. Det starter med hans fysiske form og restitution, hvilket vi vil kunne se i de kommende dage. Baseret på det, og hvordan vi ønsker at bygge holdet, vil vi tage en beslutning,” sagde han.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024