Remco Evenepoel slået i enkeltstartsklassiker

Cyklingokt. 16 2023, 11:29
Sejren så længe ud til at gå til Remco Evenepoel, men sådan gik det ikke.
Der er ikke nogen tvivl om, at belgiske Remco Evenepoel er en af de bedste cykelryttere i verden. Når han stillet op til en enkeltstart, er han derfor ofte en af de klare favoritter til at vinde.
Det var han også i denne omgang ved det ikoniske enkeltstartsløb Chrono des Nations, men han endte ikke med at løbe med sejren. Derimod var det Joshua Tarling, der var hurtigste mand over målstregen.
Den 19-årige britiske cykelrytter formåede at køre etapen på lidt over 45 kilometer i en 13 sekunder hurtigere tid end Evenepoel.
Derfor måtte den belgiske stjerne tage til takke med en 2.-plads. Næste mand på listen er Stefan Bissegger, mens 4.-pladsen blev taget af Remi Cavagna. På 5.-pladsen finder man danske Mikkel Bjerg, der kom i mål mere end et minut efter Tarling.
Bjerg var ikke den eneste dansker, der deltog i dette års udgave af Chrono des Nations. Her havde han nemlig selskab af Frederik Muff, der sluttede som nummer syv. I 2021 opnåede han sammen placering, mens han i 2022 kørte sig til en 8.-plads.
Tarling satte sig på 1.-pladsen allerede fra start, og kunne holde fast i den hele vejen hjem. Ved første mellemtid var han allerede 10 sekunder foran Evenepoel. På de efterfølgende 24 kilometer skilte de to favoritter sig for alvor ud, skriver Feltet.dk.
Efter 34 kilometer var Bissegger hele 1.02 efter på 3.-pladsen. Bjerg kørte over stregen i den femte hurtigste tid, og var 1.37 efter. Muff på 7.-pladsen var hele 2.05 efter.
Mod mål var det faktisk Evenepoel fra Soudal Quick-Step , der var stærkest, men det var ikke nok til at sætte hurtigste tid. EM-vinderen tog derfor årets sidste store enkeltstart med 13 sekunder.