Så mange milliarder har Saudi-Arabien brugt på sport siden 2021

Foto: Shutterstock

Saudi-Arabien har brugt rigtig mange penge på at hente nogle af de største sportsnavne og -begivenheder til landet.

Det er ikke billigt at involvere sig i toppen af den sportslige verden. Det har de set i øjnene i Saudi-Arabien, hvor de har investeret massivt i sport i de seneste år.

De har især været involveret i fodbold, hvor de har overtaget ejerskabet af flere klubber. Dertil har de også bragt en række af de største spillere til landet.

Fodbold er dog ikke den eneste sport, de har kastet sig over. Blandt andet har de også markeret sig i golf med LIV Golf, som har kastet massiv kritik af sig.

Derfor er det næppe gået nogens næse forbi, at Saudi-Arabien i de seneste år har valgt at investere massivt i sportens verden.

Her har de flere gange slået fast, at de er villige til at betale enorme summer for at få, hvad de vil have. Det gør sig gældende, uanset om der er tale om store stjerner eller sportslige begivenheder.

Et rigtig godt eksempel på dette er, at Cristiano Ronaldo tidligere i år blev hentet til Al-Nassr. I denne forbindelse har han fået en kontrakt, der sikrer ham en årlig hyre på omtrent 1,3 milliarder kroner.

Han er dog ikke ene om at have taget del i de store summer, som Saudi-Arabien kaster om sig med. Ifølge The Guardian har landet nemlig brugt 6,3 milliarder dollars, hvilket svarer til 42 milliarder kroner, siden 2021.

Avisen er kommet frem til dette tal ved at lave en gennemgang af en liste over investeringer, der er blevet foretaget af den statsejede Public Investment Fund (PIF).

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024