Sheikh Jassim kunne have købt Manchester United billigere end Ratcliffe

Foto: Will Palmer/Sportsphoto/Allstar Via Getty Images

Sheikh Jassim fik et tilbud om at købe hele Manchester United til en langt billigere pris end, hvad Sir Jim Ratcliffe har betalt.

De Røde Djævle blev sat til salg af den amerikanske Glazer-familie for over et år siden. Kort tid efter blev Sheikh Jassim sat i forbindelse med et komplet køb af klubben, men sådan endte det ikke med at gå.

Ifølge The Telegraph var han meget ivrig efter at købe den engelske klub, hvorfor han endte med at afgive hele fem forskellige bud. Ingen af dem blev dog accepteret, og derfor endte Glazer-familien med at sælge 25% til Ratcliffe.

Det britiske medie har fået indsigt i nogle nye dokumenter, der viser, at Sheikh Jassim blev tilbudt at købe klubben til en meget billigere pris, end Ratcliffe har betalt.

Efter sigende blev han tilbudt at købe hele klubben for 4,55 milliarder pund, hvilket svarer til cirka 39,5 milliarder kroner. Det er markant billigere end den oprindelige udbudspris, der lød på 6 milliarder pund, svarende til over 52 milliarder kroner.

I sidste ende blev det Ratcliffe, der fik muligheden for at købe sig ind i klubben. Han har købt 25% af aktierne for 1,3 milliarder pund, hvilket svarer til 11,3 milliarder kroner.

Efter sigende skulle det have været et problem for Sheikh Jassim at fremlægge tilstrækkelige beviser for sin finansiering. Han blev bedt om dette flere gange, men Glazer-familien fik aldrig dokumentation for dette.

Express skriver, at der var forhandlinger frem til oktober, hvor Sheikh Jassim gjorde det klart, at han ville trække sig. Derefter begyndte de at intensivere forhandlingerne med INEOS-rigmanden Ratcliffe, hvilket resulterede i et salg.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024