Skuffet Geraint Thomas: ‘Jeg er blevet for gammel til det lort’

Foto: Stuart Franklin/Getty Images

Geraint Thomas stod til at vinde dette års udgave af Giro d’Italia, men dette blev der lavet om på efter lørdagens etape.

Den 37-årige Geraint Thomas havde et forspring på 29 sekunder forud for den afsluttende enkeltstart. I mange tilfælde ville det have været nok, men det var det ikke lørdag.

Waliseren har overrasket stort under dette års Giro d’Italia, hvor han har imponeret på flere etaper. På lørdagens 20. etape skulle han blot forsvare sin føring i enkeltstarten.

Etapen sluttede på en stejl stigning, hvor Primoz Roglic formåede at hente 40 sekunder på Thomas. Det var nok til at sikre ham førertrøjen med kun 14 sekunder forud for søndagens paradekørsel til Rom.

Det var selvfølgelig et stort nederlag for Thomas, men alligevel virkede han ganske fattet.

“Lige nu er jeg ret knust, men når det lige bundfælder sig, så kan jeg være stolt af min præstation. Åh, jeg er blevet for gammel til det lort,” udtalte han ifølge Ekstra Bladet efter etapen.

På trods af nederlaget havde han også overskud til at rose Roglic, der er holdkammerater med danske Jonas Vingegaard.

“Med Primoz’ uheld havde han fortjent at vinde i dag,” sagde han.

Thomas har haft en flot karriere, der har budt på slutplaceringer som nummer et, to og tre i Tour de France. Han har dog haft svært ved at finde den samme succes i Giro d’Italia.

Hidtil har hans bedste placering i det italienske løb været en samlet 80.-plads. Dette bliver der dog lavet om på søndag, hvor feltet skal ud på en 126 kilometer lang etape med slutdestination i Rom.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024