Ståle Solbakken kørt over af medier: ‘En total fiasko’

Foto: Marcel ter Bals/BSR Agency/Getty Images

Den tidligere FCK-træner Ståle Solbakken er blevet kraftigt kritiseret af flere medier.

Det er ikke pæne ord, der er blevet skrevet om Ståle Solbakken i de norske medier. Han har derimod fået stor kritik for, at det norske landshold har udsigt til at misse endnu en slutrunde.

Dette har blandt andet fået den norske avis Dagbladet til at rette kritik af taktikken. Avisen mener, at det norske landshold ikke længere har en effektiv spillestil, der kan give dem en fordel i forhold til konkurrenterne.

Hertil går de også så vidt at kalde det for ‘en total fiasko’, at Norge ikke formår at kvalificere sig til EM næste år.

“Netop den mangel gør det mere udfordrende at nå en slutrunde. Denne gang går vi nok glip af den, mens næsten halvdelen af Europa er inviteret til Tyskland næste sommer. Det er en total fiasko, selvom fremtiden snart bliver bedre,” lyder det fra Dagbladet.

VG har bragt en kommentar med en overskrift om, at Norge er blevet et land, der ‘aldrig deltager’. I denne forbindelse skriver de også, at holdet ‘ikke er bedre’. Samtidig mener de, at der hverken findes forklaringer eller undskyldninger for det.

Også Jesper Mathisen, der er ekspert hos TV 2 Norge, har været ude med riven. Hans kritik går især på, at der var en stor forskel på, hvad Norge og Spanien leverede på banen.

“Vi havde håbet, at et tætpakket Ullevaal ville give fuld energi, perioder, hvor Norge regerede, og at vi fik spil langt ind på Spaniens banehalvdel. Ja, der var et par dødbolde, men det er nok yderst skuffende for Ståle Solbakken. Han måtte se, at forskellen var gigantisk – ja, overraskende gigantisk,” lød det fra ham.

Der er fortsat en chance for, at Norge kan kvalificere sig til EM gennem Nations League. Chancen for, at det sker, er dog ikke særlig stor.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024