Tabte førertrøje efter tisse-drama: Nu taler hun ud

Foto: Dario Belingheri/Getty Images

Demi Vollering var bitter en kvinde efter hun lørdag mistede førertrøjen i kvindernes Vuelta. Movistar-holdet gik til angreb, mens hun sad med bukserne nede.

På 6. etape af La Vuelta Femenina var der dramatik, da den førende rytter Demi Vollering måtte give afkald på førertrøjen til Annemiek van Vleuten.

Normalt er det ikke noget, der fører dramatik med sig, men i denne omgang foregik det dog ikke under helt normale omstændigheder.

Undervejs i etapen måtte Vollering trække sig for en stund, da hun trængte til en tisse-pause.

Det så løbets nummer to van Vleuten og tog sit snit til at sætte et hårdt angreb ind og lagde  afstand til SD Worx-rytteren.

Efter etapen udtalte den 40-årige verdensmester, at der var tale om et planlagt angreb, men Vollering afviser blankt påstanden.

“Selvfølgelig skal Annemiek van Vleuten hævde, at det var planen at accelerere netop på dette tidspunkt. Det er dog alt sammen lidt for tilfældigt. De gjorde alt, hvad de kunne, for at køre mig ud af førertrøjen,” udtalte Vollering i en pressemeddelelse.

“Det er topsport. Jeg forventer ikke at der uddeles gaver, men hvis man vil gøre det på denne måde… Det er en skam.”

Efter lørdagens angreb fører van Vlueten det kvindelige Grand Tour-løb med 1 minut og 11 sekunder ned til sin rival.

Forud for søndagens etape har SD Works-sportsdirektør Anna van der Breggen, gjort det klart, at der skulle tages hævn.

“Pigerne viste i dag, hvor stærke de er. Vi vil give alt i morgen for at tage etapen og forhåbentlig også den samlede sejr. Den sidste stigning er meget hård og man kan helt sikkert vinde eller tabe minutter der. Efter i dag er vi meget opsatte og så kan man altid gøre lidt mere,” sagde hun.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024