Tadej Pogacar: ‘Jeg har intet at miste’

Foto: Luc Claessen/Getty Images

Tadej Pogacar og Jonas Vingegaard er de klare favoritter til at konkurrere om at vinde Tour de France i år.

Igen i år er der lagt op til en kamp mellem Tadej Pogacar og Jonas Vingegaard i Tour de France. I store dele af sæsonen har slovenske Pogacar været betragtet som favorit til at vinde det franske løb.

Allerede i april kunne han notere sig for 12 sejre på UCI World Tour-niveau, men et brækket håndled fra et styrt under Liege-Bastogne-Liege har resulteret i et tilbageslag for Pogacar.

Imens Pogacar var nødt til at fokusere på at restituere, skruede Vingegaard op fra niveauet. Det gjorde han blandt andet ved at vinde det prestigefyldte Criterium du Dauphine.

Og nu har Pogacar udtalt, at han mener, at man bør se Vingegaard som favorit. Det ser han dog ikke som en ulempe.

“Vingegaard så ud til at være i god form. Han viste dominans (i Dauphine, red.). Han viste, at han nemt kunne vinde. Jeg tror, at han er favorit til Touren. Alle forventer, at han nemt vinder Touren nu,” sagde han ifølge The National News.

Derfor befinder Pogacar sig også i en helt unik position. Selvom han ligger nummer et på verdensranglisten, er det pludselig ham, der bliver betragtet som ‘underdog’ til Tour de France.

“I to år skulle jeg forvare Touren. Det er et helt andet pres, end når du skal angribe,” sagde han.

“I år har jeg intet at tabe. Jeg kommer efter en skade, og hvad der end sker, sker. Jeg føler mig i god form, men man ved aldrig. Det er helt sikkert en helt anden mentalitet end sidste år.”

“Jeg er afslappet, og jeg lægger ikke for meget pres på mig selv. Jeg ved, at vi har et godt hold, og vi ved, hvad vi skal gøre.”

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024