Tadej Pogacar overtog rollen som soignør ved VM

Foto: Luc Claessen/Getty Images

Cykelstjernen Tadej Pogacar indtog i weekenden en overraskende rolle ved VM, hvor han fungerede som soignør.

Hvis du var blandt de mange cykelfans, der så VM i landevejsløb for kvinder i weekenden, opdagede du måske en særlig soignør. I vejkanten kunne man se en ung mand iført en sort sweater med sort hue på hovedet.

Det kan naturligvis også være, at du ikke helt observerede denne soignør. Det er nemlig sjældent dem, der er i fokus under cykelløb, selvom de gør en stor forskel.

Hvis du fik øje på vedkommende, observerede du måske også, at det faktisk var en ganske velkendt person. Måske havde det været nemmere at se, hvis han karakteristiske hårtot stak ud af huen, som den gør hans racerhjelm.

Det var nemlig ingen ringere end den dobbelte Tour de France-mester Tadej Pogacar, der indtog rollen som soignør. Her hjalp han det slovenske landshold, som hans kæreste, Urska Zigart, er en del af.

Pogacar blev spottet på den 5,5 kilometer lange Crow Road-stigning, der var en markant del af etapen. Her stod han med drikkedunke i hånden, som han hjalp med at uddele til rytterne.

UAE Team Emirates-rytteren sørgede derfor for at dele drikkedunke ud til Zigart, Eugenia Bujack, og Urska Pintar.

Dog blev både Zigart og Pintar tvunget til at trække sig, hvorfor de ikke nåede frem til, hvor Pogacar stod. Kun Bujack kørte forbi den slovenske stjerne, da hun var den eneste af de slovenske ryttere, der gennemførte løbet.

Pogacar har fået stor ros på de sociale medier for at stå til rådighed på denne måde. Han har især fået ros for at være meget nede på jorden, trods sin status som en af verdens bedste cykelryttere.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024