Tadej Pogacar vinder spøjst sidste løb inden Tour de France

Foto: Luc Claessen/Getty Images

Tadej Pogacar viser, at han er klar til Tour de France, da han – som ventet – vandt det slovenske mesterskab i linjeløb.

Han kunne sandsynligvis have gjort det før, men Tadej Pogacar valgte at vente til sidste bakke, inden han for alvor trykkede igennem.

Her viste det sig hurtigt, at han ikke ville få den store konkurrence. Luka Mezgec gjorde ganske vist et forsøg på det, men det lykkedes ham ikke at holde fast i Pogacar, der i stedet kunne stikke af.

Det var da også Pogacar, der var den klare favorit til at løbe med sejren. Dermed kan han stille op til Tour de France iført den slovenske mesterskabstrøje.

Selvom var forventet, at det ville være UAE-stjernen, der løb med sejren, skete det ikke helt som forventet. Derimod var det på en lettere bizar måde, han endte med at vinde løbet.

På den næstsidste stigning plejer rytterne normalt at være i en intens kamp. Det var dog ikke tilfældet i det slovenske mesterskab, hvor en sludrende Pogacar rullede op ad stigningen sammen med Mezgec.

Det var derfor først på den sidste bakke, at der blev sat en stopper for hyggesnakken. Her sat Pogacar ekstra fart i pedalerne, og kunne derfor krydse målstregen med en føring på 38 sekunder.

Inden da havde Pogacar dog gjort et forsøg på at angribe langt fra mål. Det havde han ikke den store succes med, da han ikke kunne komme af med Mezgec. Han valgte nemlig at sætte sig på hjul af den kendte UAE-rytter.

Matej Mohoric og Matevž Govekar var de nærmeste forfølgere, men ingen af dem kunne følge med. Derfor blev de sat tilbage med flere minutter. Derfor kunne Pogacar og Mezgec godt tillade sig at tage den lidt med ro til sidst.

Mohoric endte med at køre over målstregen som nummer tre, og tog derfor bronzemedaljen for næsten af sin holdkammerat.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024