Tidligere FC Barcelona-spiller Luis Suárez er død

Foto: FC Barcelona / Getty Images

Den tidligere FC Barcelona-stjerne Luis Suárez er gået bort.

Den første og eneste mandlige spanske fodboldspiller, der har vundet Ballon d’Or.

Klubben meddeler at Luis Suárez Miramontes er død i en alder af 88 år.

Suárez kom til Barca i 1955 og vandt Ballon d’Or, der fodboldens mest prestigefyldte trofæ, efter at have sikret både liga- og pokaltitlen med den catalanske klub i 1959.

Han opnåede også 32 landskampe for Spanien og var en del af holdet, der vandt Europamesterskabet i 1964.

“Luis Suarez Miramontes døde denne søndag i Milano i en alder af 88,” skriver FC Barcelona i en meddelelse.

“Kærligt kendt som ‘Luisito’, betragtes han af alle som en af de bedste spillere i spansk fodboldhistorie, samt en nøglespiller for Barca i anden halvdel af 1950’erne.”

Suarez kom til Inter i 1961, og i hans ni år i Milano vandt han tre Serie A titler, to europæiske cups og to interkontinentale cups.

“At sige farvel til Luisito efterlader os med en dyb tristhed: Nostalgien for hans perfekte og uforlignelige fodbold, som inspirerede generationer, kombineres med mindet om en unik fodboldspiller og en stor, stor Inter-spiller,” skriver Inter i en udtalelse.

“Vi vil savne ham og som den tidligere Inter manager Helenio Herrera ville have sagt, ‘Hvis du ikke ved, hvad du skal gøre, så giv bolden til Suarez’.”

Efter at have trukket sig tilbage fra fodbold i 1973 blev Suárez træner for Inter, Deportivo La Coruna, Cagliari og SPAL. Han overtog også det spanske landshold mellem 1988-91, hvor han førte dem videre fra gruppespillet under VM i 1990.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024