Tidligere Giro-vinder vil tage kampen op med Jonas Vingegaard

Foto: Jean Catuffe/Getty Images

2023 var ikke en sæson, der var værd at skrive hjem om for den tidligere Grand Tour-vinder. Det vil han rette op på i den kommende sæson.

Richard Carapaz havde ikke den 2023-sæson, som han havde håbet på. Blandt andet havde han store forventninger til Tour de France, men dem fik han ikke mulighed for at indfri. Derimod blev han nødt til at udgå allerede på 1. etape.

Selvom denne sæson ikke var værd at råbe hurra for, har det ikke taget modet fra Carapaz. Derimod forventer han selv, at han kan være med helt i front i Tour de France.

“I år var løbet (Tour de France, red.) ikke godt for mig, men jeg vil forsøge mig igen i 2024 med klassementet. Dette år var anderledes for mig med styrtet, og jeg starter fra nul. Jeg ignorerer fortiden, og med gode ben kan jeg køre klassement,” siger Carapaz til GCN.

Han siger også, at han ikke bliver skræmt af, at der sandsynligvis er stor konkurrence næste år. Det lyder nemlig, at både Jonas Vingegaard, Tadej Pogacar, Primoz Roglic og Remco Evenepeol stiller til start.

Han går ikke i dybden med, om han selv vurderer, at han kan slå de store stjerner. Til gengæld understreger han, at han har en stor tillid til sit hold.

“Jeg er komfortabel her (hos EF, red.), og der er muligheder for mig. Jeg ved ikke, hvordan vores hold til Touren kommer til at se ud, men i mit hoved, får vi det bedste hold i løbet,” siger han.

Forud for denne sæson blev han opereret, og det har været med til at hæmme ham. Dette er han dog ovre, og derfor er han klar til den kommende sæson.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024