Tilbage på toppen: Amalie Dideriksen skriver historie for Uno-X

Foto: Luc Claessen/Getty Images

Amalie Dideriksen er sat en tyk streg under, at hun er tilbage, og har genfundet sit høje niveau.

Amalie Dideriksen har bevist, at hun ikke er færdig endnu. Tværtimod er hun tilbage på sit bedste niveau.

Tidligere på måneden vandt hun sin første internationale sejr siden august 2018. Det vakte stor glæde hos den danske cykelstjerne, men også hos Team Uno-X.

For kvindeholdet hos Uno-X var det ligeledes den første internationale sejr de seneste fem år, da hun vandt spurten i belgiske GP Eco-Struct (1.1).

Der var tale om en suveræn sejr fra den danske cykelrytter. Hun var klart over målstregen, inden anden- og tredjepladsen passerede. Efter sig havde hun hhv. Lara Gillespie og Mirre Knaven.

Den 26-årige cykelrytter kan ikke blot glæde sig over at have vundet sin første internationale sejr i årevis. Hun kan også sætte et smil på læben over at være den første danse kvinde til at snuppe en UCI-sejr i år.

Anderledes ser det ud for de danske cykelherrer. Her er det nemlig blevet til en del flere UCI-sejre i 2023. Ifølge Feltet.dk er det blevet til i alt 26 stk. i år.

Dideriksen har desuden en god grund til at sende en stor tak til sin danske holdkammerat Julie Norman. Hun kørte et rigtig flot leadout, hvorfor hun spillede en stor rolle i den flotte sejr.

Leth placerede sig også fornuftigt, da hun selv kunne trille over målstregen som nummer 13.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024