Tour de France-direktør lettet over at storfusionen Jumbo-Soudal faldt til jorden

Foto: Michael Steele/Getty Images

Tour de France-direktør Christian Prudhomme har indrømmet, at han blev bekymret, da han hørte rygterne om fusionen mellem Jumbo-Visma og Soudal-QuickStep.

Hvis fusionen mellem Jumbo-Visma og Soudal-QuickStep var blevet en realitet, kunne det have fået konsekvenser for Tour de France. Det skyldes, at det ville have resulteret i, at Jonas Vingegaard og Remco Evenepoel var på samme hold.

Det faktum, at denne fusion ikke blev til noget, er Prudhomme glad for. Det betyder nemlig, at der er flere til at kæmpe om titlen ved næste års Tour de France. Dette blev kun forstærket af det faktum, at Primoz Rogic brød med Jumbo-Visma og skiftede til BORA – hansgrohe.

I 2024 byder ruten på en tidlig passage over Col du Galibier på fjerde etape. I et nyt interview med AS nedtoner Prudhomme rygterne om, at løbet kan være slut allerede forud for finalen i Nice.

“Det tror jeg ikke. Vi er heldige at have exceptionelle ryttere, som angriber, når det forventes, men også når ingen forestiller sig det,” sagde Prudhomme

“Tadej Pogacar angreb på Champs-Elysées (i 2023, red.). Han vidste, at han ikke ville vinde samlet, men han forsøgte stadig.”

“Vi havde fjorten dages spektakulære kampe mellem Pogacar og Vingegaard. Og Evenepoel har sagt, at han får sin debut i løbet i 2024. Det, han gjorde ved Vueltaen, var fantastisk. På trods af alt, gav han ikke op.”

“Det, der bekymrede mig lidt, var rygterne om Jumbo- og Soudal-fusionen med Jonas og Remco på samme hold. Men i stedet vil der være fire store mestre – Pogacar, Vingegaard, Roglic og Evenepoel – på fire forskellige hold. Det kan give et rigtig godt Tour de France.”

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024