Tour de France-stjerne: ‘Jeg fik tæsk, men jeg nød det’

Foto: Tim de Waele/Getty Images

Torsdag gik det galt for Jai Hindley, der måtte give afkald på den gule trøje, som er blevet overtaget af Jonas Vingegaard.

Jai Hindley havde god grund til at smile, da han tog hul på 6. etape af dette års Tour de France. Da han kørte ud på ruten, var han iført den gule trøje.

Det var han til gengæld ikke, da han helt mørkbanket kørte i mål senere på dagen. Havde måtte han nemlig se i øjnene, at han måtte give afkald på den gule trøje til Jonas Vingegaard.

“Det var en episk dag at køre i gult på sådanne mytiske bjerge. Jeg fik tæsk, men ærligt talt: Jeg nød det virkelig,” sagde Hindley efter etapen til Eurosport ifølge TV 2 Sport.

Jai Hindley gjorde et forsøg på at følge med gruppen med Jonas Vingegaard og Tadej Pogacar, men han måtte opgive at følge med på etapens næstsidste bjerg, Col du Tourmalet.

Den australske Bora-Hansgrohe-rytter kæmpede sig i mål 2:39 minutter efter Pogacar, som vandt etapen. Derfor er han faldt fra første- til tredjepladsen i det samlede klassement.

“Jumbo kørte i et meget højt tempo op ad Tourmalet. På de sidste kilometer før toppen gik de virkelig hård til den. Jeg sad i den rigtige position og forsøgte at følge med. Jeg gjorde mit bedste, men ja,” udtalte han også efter etapen.

Efter etapen udtalte Bora-Hansgrohe-teamchef Ralph Denk, at man helt havde opgivet at følge med Pogacar og Vingegaard. Han mener nemlig, at de to ryttere kører i deres helt egen liga.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024