Ulrik Wilbek langer ud efter skandaløse scener i Viborg

Foto: Jan Christensen / FrontzoneSport via Getty Images

Skandaløse scener under playoffkampen mellem Viborg og FC Midtjylland har fået borgmester Ulrik Wilbek til at lange ud.

Ulrik Wilbek, der har en fortid som håndboldtræner, er rasende på Viborgs fans. Det skyldes, at han mener, at der har manglet handling mod manden bag kast med kanonslag i fredagens kamp.

Han retter derfor massiv kritik af de øvrige fans, da de valgte ikke at udpege ham første gang, der blev kastet med kanonslag.

“Jeg forstår simpelthen ikke, at de andre fans ikke udpegede ham allerede første gang, der blev sendt et kanonslag på banen. De to kanonslag på banen var et kæmpe selvmål af os. Vi vil gerne være en god by, men det her må vi være meget flove over,” siger en vred Ulrik Wilbek til Viborg Stifts Folkeblad.

Han var selv til stede under kampen på Viborg Stadion, hvorfor han overværede situationen. Her var han især rasende over, at denne episode sandsynligvis vil være, hvad Viborg bliver husket efter denne sæson.

Fredagens kamp tog en voldsom drejning, da et kanonslag blev kastet ind på banen af en Viborg-fan. Det blev kastet direkte mod Jonas Lössl, der stod mellem stolperne for FC Midtjylland.

Første gang blev han behandlet på banen, men da det skete igen, valgte dommeren at afblæse kampen. På daværende tidspunkt var der et enkelt minut tilbage af overtiden.

Morten Jensen, der er fodbolddirektør i Viborg FF, sagde efter kampen til Viaplay, at overvågningsbilleder viser, at det er samme person, der står bag.

Senere er det af Midt- og Vestjyllands Politi blevet bekræftet, at manden er blevet anholdt. Han er blevet sigtet for at have skabt fare for andre mennesker.

Det er dog ikke alt. Senere fredag aften meldte politiet igen ud, at sagen med kanonslag ikke var enkeltstående. Foruden denne sag, blev 11 personer sigtet for maskering og pyroteknik.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024