VAR-chef træffer stor beslutning: Vil påvirke Arsenal, Chelsea og Tottenham

Foto: Julian Finney/Getty Images

VAR-chefen har truffet en stor beslutning, der kommer til at have betydning for Premier League-holdene Arsenal, Chelsea og Tottenham.

VAR-chefen i Premier League, Neil Swarbrick, går på pension efter denne sæson.

Der har været en række kontroversielle VAR-beslutninger i denne sæson, hvilket bl.a. omfatter Brentfords udligning mod Arsenal på Emirates Stadium, men ifølge mediet football.london er det ikke derfor, han nu trækker sig.

I samme weekend fik Chelsea ikke et straffespark i deres kamp mod West Ham, på trods af at Tomas Soucek havde hånd på bolden i feltet.

Ydermere var Chelsea også involveret i VAR-drama i kampen mod Tottenham, hvor Hakim Ziyech blev idømt et rødt kort, inden dommer Stuart Atwell besluttede sig for at trække sin beslutning tilbage efter en VAR-gennemgang.

Lee Mason var skyld i, at Ivan Toneys mål mod Gunners tidligere på måneden fik lov at stå, hvilket resulterede i, at embedsmanden forlod sin VAR-rolle efter ‘gensidigt samtykke’.

Nogle af de dårlige beslutninger resulterede i, at PGMOL-chefen (Professional Game Match Officials Board) Howard Webb efter stor kritik officielt undskyldte til bl.a. Arsenal.

Ifølge The Athletic har Swarbrick indstillet sig på at gå på pension i efter 2022/23-sæsonen, men hans efterfølger er endnu ikke blevet fundet.

Swarbrick afsluttede en lang karriere på banen efter 2017/18-sæsonen, og blev herefter udnævnt til at stå i spidsen for VAR forud for implementeringen i starten af 2019/20-sæsonen.

I hans tid ved roret har målet med VAR-systemet været at forbedre beslutningstagningen omkring mål, straffespark, hændelser med direkte rødt kort m.m. Men i samme periode har der også været massiv kritik rettet mod PGMOL – og det er der stadig.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024