Wimbledon vil ophæve forbuddet mod russiske og hviderussiske spillere

Foto: Steve Bardens/Getty Images

Efter at have udelukket dem sidste år, forventes All England Club, der arrangerer Wimbledon, at ophæve forbuddet mod russiske og hviderussiske spillere.

En spiller som Andy Murray har indrømmet, at han ‘ikke vil gå amok’, hvis russiske og hviderussiske spillere får lov til at spille ved Wimbledon, da der er indikationer af, at All England Club vil ophævet forbuddet.

Den 35-årige skotte fik ATP’s Arthur Ashe Humanitarian Award i 2022, efter at have doneret mere end 500.000 pund i præmiepenge til børn i nød i Ukraine. Han har tidligere sagt, at han ‘ikke støtter’ sidste års udelukkelse.

Sidste år blev spillere som Daniil Medvedev, der har været nr. 1 i verden, Australian Open-vinder Aryna Sabalenka samt Victoria Azarenka, der har vundet guld ved OL i 2012, udelukket fra turneringen.

Det forventes ifølge The Telegraph, at der kommer en endelig melding om dette inden længe, og det tyder på, at det allerede er blevet besluttet, at de ophæver forbuddet.

“Det er virkelig svært, og jeg føler med de spillere, der ikke kunne spille sidste år – men jeg forstår også situationen, og hvorfor det er virkelig svært for Wimbledon at træffe en beslutning,” udtaler Murray om situationen til BBC Sport.

“Som jeg forstår det, så får de lov til at spille, og jeg går ikke amok, hvis det er tilfældet. Men hvis Wimbledon gik en anden vej, ville jeg forstå det.”

Wimbledon blev sidste år frataget sine ranglistepoint, og blev kritiseret af spillere som Novak Djokovic og Martina Navratilova.

Desuden blev Lawn Tennis Association blev idømt en bøde for at udelukke russiske og hviderussiske spillere fra mesterskaberne og ATP Tour-begivenhederne i Queen’s Club, Eastbourne, Surbiton, Nottingham og Ilkley.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024