20 spillere i fare: LIV Golf indfører brutale regler for at presse stjernerne

Foto: Suhaimi Abdullah/Getty Images

LIV Golf har planer om at ruske op i den nye golftour, ved at bringe en lang række stjerner i fare.

LIV Golf består af i alt 48 spillere i denne sæson. Hver af disse spillere er med i konkurrencen om en præmiepulje på 20 millioner pund hver uge. I slutningen af i år, kan tingene dog se helt anderledes ud.

Ifølge Sports Illustrated har LIV Golf planer om at introducere en form for nedrykning i slutningen af næste sæson. 20 ud af de 48 spillere vil derfor være i farezonen for at rykke ned.

Mediet skriver, at alle 14 holdkaptajner vil være i sikkerhed. Det betyder, at der ikke er fare for, at stjerner som Dustin Johnson, Bryson DeChambeau og Phil Mickelson rykker ned.

De store navne vil få følgeskab af de spillere, der befinder sig i øverste halvdel af tabellen.

De 20 spillere, der ender på en 25. til 44. plads, vil havne i ‘open zone’. Det betyder, at de risikerer at blive smidt ud af LIV Golf, medmindre et andet hold henter dem.

“På samme måde som vi har en risiko i den nederste ende, hvor de nederste fire rykker ned, ville vi sikre os en mulighed for at kontrollere sin egen skæbne i den øverste ende,” sagde en talsmand for LIV Golf.

“Uanset hvordan du kom hertil, hvordan du kvalificerede dig eller hvem du er, er du sikker på at vende tilbage næste år, hvis du slutter i top-24.”

LIV Golf estimerer selv, at der vil være stor udskiftning på grund af de fire spillere. Der vil nemlig både være spillere, der rykkes ned og spillere, der havner i ‘open zone’. Faktisk mener de, at op til 25% af feltet kan blive skiftet ud til 2024-sæsonen.

Blandt spillerne i nederste halvdel af tabellen på dette tidspunkt, finder man kendte spillere som Paul Casey, Thomas Pieters og Abraham Ancer.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024