Dina Thorslund har i årevis været en af Danmarks mest imponerende sportsprofiler, men hun har kæmpet med at finde modstandere – og med at få økonomien til at hænge sammen.
Hun sidder på to VM-bælter i super bantamvægt og har i den grad bevist sit værd i ringen, men det store internationale gennembrud har ladet vente på sig.
Ikke på grund af manglende talent, men fordi de største modstandere har undveget hende – og fordi dansk boksning ganske enkelt ikke har de økonomiske muskler til at tiltrække de tunge navne.
Men nu har det amerikanske boksecirkus fået øje på Dina. Onsdag skrev hun under med Jake Pauls promoterfirma, Most Valuable Promotions (MVP), og det kan meget vel blive vendepunktet i hendes karriere.
Jake Paul, der selv har bokset sig ind i rampelyset gennem opmærksomhed og dollars, har gjort det til en del af sit brand at investere i kvindelig boksning. Og det kommer nu Thorslund til gode.
I et interview med Ekstra Bladet fortæller hun ærligt, at hun nok havde lagt handskerne på hylden, hvis ikke henvendelsen fra MVP var kommet tidligere på året.
Aftalen giver hende tre år mere i ringen, og første kamp er planlagt til 11. juli – og ikke bare hvor som helst, men i selveste Madison Square Garden i New York. En scene, der ikke bare giver international synlighed, men også forhåbentlig lokker modstanderne frem, som ellers har været svære at overtale.
Økonomien er også en afgørende faktor. Dina Thorslund har tidligere bokset titelkampe for under 100.000 kroner – et næsten ufatteligt lavt beløb, når man sammenligner med herrernes lønniveau og sportens risici.
Nu rykker hun dog op i en ny lønklasse, selvom hun slår fast, at det stadig ikke er millionbeløb, vi taler om.
- Det er da trods alt lidt mere, end hvad jeg har fået de sidste kampe. Men det er stadig ikke noget at skrive hjem om, siger hun.
Kontrakten med MVP skulle efter hendes eget udsagn kunne bringe hende tæt på den halve million per kamp – måske lidt over, men ikke markant.
Det ændrer dog ikke på, at hun fortsat overvejer at arbejde ved siden af, da hun både er glad for sit arbejde herhjemme og realistisk omkring karrierens tidshorisont.
Selvom det er et farvel – eller i hvert fald en midlertidig afsked – med hendes mangeårige danske promoter Bettina Palle, er der ingen sure miner. Tværtimod glæder Palle sig over, at Dina nu får chancen for at realisere sin drøm.
- Hun sad lidt fast. Der kunne ikke ske mere for hende herhjemme, siger hun og påpeger, at Jake Pauls netværk og økonomi potentielt kan tvinge modstandere, som hidtil har sagt nej, til endelig at acceptere en kamp.
For Palle er det samtidig en påmindelse om de begrænsninger, der hersker i dansk boksning. Uden støtte fra nationale tv-stationer og med en presset økonomi er det vanskeligt at skabe de store begivenheder, som kan matche udlandet.
- Vi har altid været et lillebitte land, konstaterer hun tørt.