Cykelstjerne lagt i kunstig koma

Foto: Luc Claessen/Getty Images

Efter at have pådraget sig alvorlige skader efter et styrt under træning, er den belgiske cykelrytter blevet lagt i kunstig koma.

Onsdag pådrog den belgiske cykelrytter Julian Mertens sig alvorlige skader. Det skete, da han under træning var involveret i et alvorligt styrt.

Dette har medført, at den 25-årige cykelstjerne er blevet indlagt på et hospital i den belgiske storby Antwerpen. Her er han blevet lagt i kunstig koma.

Det meddeler hans arbejdsgiver, Bingoal, på holdets hjemmeside.

Holdet skriver, at han var involveret i en ulykke under en træningstur. Efter ulykken blev han hurtigt fragtet til hospitalet i Antwerpen.

På hospitalet skal han gennemgå en række undersøgelser, lyder det fra holdet. Bingoal oplyser intet om, hvilke undersøgelser, der er tale om.

Mertens skabte et navn for sig selv, da han som U23-rytter leverede flotte resultater. Blandt andet sluttede han som nummer syv i det ikoniske løb Liege-Bastogne-Liege i 2018.

Efter at være overgået til seniorniveau, har han ikke haft samme succes med at levere de store resultater. Selvom han har haft svært ved at levere resultater, bliver han alligevel set som en dygtig cykelrytter.

Desuden er det værd at nævne, at han alligevel har vist sig frem i den bedste halvdel af feltet. Det har han ved flere lejligheder formået at gøre på den helt store scene.

Ifølge Ekstra Bladet er han på nuværende tidspunkt på kontrakt hos Bingoal, som kører på ProTour-niveau. Derfor er det også for dette hold, han kører i denne sæson.

Den belgiske rytter har tidligere været en del af holdet Sport Vlaanderen-Baloise. Inden han fik en kontrakt hos dette hold, var han på en U23-kontrakt hos Lotto-Soudal.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024