Europæiske golfspillere risikerer millionbøde efter skifte til omstridt golf-tour

Foto: Jared C. Tilton/LIV via Getty Images

Flere europæiske golfspillere risikerer at få stor bøde, efter deres skifte til den omstridte LIV Golf-tour.

Flere europæiske golfspillere har skrevet under på kontrakter med LIV Golf, hvilket blandt andet omfatter Lee Westwood og Ian Poulter.

De fleste store stjerner, der har taget imod den saudi-finansierede golftour med åbne arme, er blevet betalt hæderlig for det. Men nu kan det ende med, at de selv skal til lommerne.

Spillere såsom Poulter og Westwood risikerer nemlig at blive idømt store bøder på op til 1 mio. pund, skriver Daily Mail.

Mediet skriver, at DP World Tour vil straffe de spillere, der har valgt at spille for LIV Golf, hvilket de vil gøre for hver turnering, hvor de har spillet på den omstridte golftour.

Denne melding kommer i kølvandet på, at Sports Resolution den 6. april meldte ud, at DP World Tour havde vundet den juridiske kamp for, at de kunne opretholde deres regel om konkurrerende turneringer.

Bl.a. har det givet dem tilladelse til at udstede en bøde op 100.000 pund til de spillere, der deltog i den første LIV-turnering på Centurion, Hemel Hempstead i juni.

DP World Tour har ikke meldt noget ud om, hvordan de vil straffe spillerne, men kilder har afsløret overfor Daily Mail, at det overvejes at straffe spillerne for hver turnering, de har spillet i.

For dem, der har været med fra start, dækker dette over otte turneringer i 2022 og fire turneringer i 2023. Bøderne vil lyde på op til 100.000 pund pr. turnering.

Bøderne vil variere, men de største bøder vil gives for de turneringer, der er tættest på DP World Tours markeder.

Det betyder, at spillere som Westwood, Poulter, Sergio Garcia og Graeme McDowell kan se frem til store bøder, da de alle har spillet med i de 12 turneringer. Desuden har Paul Casey deltaget i 11 turneringer.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024