Atmosfæren på stadionerne har været intens, og bag de mange rekorder gemmer sig en udvikling, der kan ændre billedet af europæisk fodbold i mange år frem.
Danmarks deltagelse ved EM i Schweiz endte med skuffelse, i hvert fald målt på resultaterne på banen.
Men samtidig har slutrunden på forbløffende vis overgået alle tidligere mesterskaber på én helt afgørende front, nemlig publikumsinteressen.
Allerede inden første fløjt var interessen enorm.
Over 600.000 billetter blev langet over disken i forsalg, altså flere end de rekordmange 574.875 billetter, der blev solgt i England i 2022.
I alt 22 ud af de 24 gruppekampe var udsolgt.
I Basel var 34.165 tilskuere vidne til Tysklands 2-1-sejr over Danmark, det højeste antal tilskuere til en EM-kamp i Schweiz og samtidig det højeste til en kamp, hvor værtsnationen ikke deltog.
Det sætter en tyk streg under, at interessen ikke er begrænset til enkelte opgør.
Schweiz overgår forventningerne
Selv uden kæmpe arenaer som Wembley og Old Trafford har Schweiz formået at tiltrække fodboldfans i historisk omfang.
Ved afslutningen af gruppespillet var det samlede tilskuertal nået op på 461.582. Det svarer til et gennemsnit på 19.233 tilskuere per kamp, hvilket overgår alle tidligere slutrunder.
Danmarks opgør mod Tyskland blev således én af de mest sete kampe i turneringen, kun overgået af enkelte opgør fra EM i 2022 og finalen i 2013.
Og Interessen er ikke kun lokal, da 35 procent af billetkøberne kommer fra udlandet, og hele 114 forskellige lande er repræsenteret blandt tilskuerne.
Samtidig har omkring 60.000 personer deltaget i fan-vandringer til stadionerne, hvilket har skabt en festlig ramme om kampene.
Samtidig med publikumsinteressen har turneringen også sat rekord på de digitale platforme med 8,4 millioner interaktioner, hvilket ifølge DR Sporten er en stigning på 55 procent i forhold til slutrunden i 2022.
Kvindefodboldens nye standard
EM i Schweiz har ikke kun haft succes med billetsalget.
På banen blev der scoret 89 mål i gruppespillet, hvilket også er ny rekord.
Veteranen Jess Fishlock fra Wales skrev sig desuden ind i historiebøgerne som den ældste målscorer ved et EM i en alder af 38 år og 176 dage.
UEFA's direktør for
kvindefodbold, Nadine Kessler, udtaler:
- Hvis det ikke var tydeligt før, er det ubestrideligt nu. Kvindefodbolden er ustoppelig og er kommet for at blive.
Hun fremhæver, at de over 600.000 solgte billetter inden turneringen er et klart bevis på sportens voksende styrke og publikums stigende passion.
Med en samlet præmiepulje på 306 millioner kroner, hvilket er en ny rekord mere end dobbelt så meget som i 2022 og fem gange højere end ved EM i 2017, understreger UEFA selv kvindefodboldens voksende popularitet og betydning.