Selvom han kom på måltavlen, så rammer kritikken mod
Rasmus Højlund efter torsdagens kamp mod Athletic Club hårdt og præcist.
Den unge danske angriber, som
Manchester United investerede svimlende 72 millioner pund i, formåede ikke for alvor at overbevise de engelske medier, som næsten samstemmende peger på et grundlæggende problem for danskeren.
Han ser stadig ufærdig ud.
Målet til sidst gav lidt kosmetisk hjælp til karaktererne.
Hos medier som Goal og Manchester Evening News er der da også anerkendelse af, at Højlund arbejdede hårdt, holdt fast i enkelte bolde og trods alt leverede en afslutning, som resulterede i et mål.
Manchester Evening News gik endda så langt som at kalde ham Uniteds bedste spiller i første halvleg – men noterede samtidig, at han forsvandt efter pausen.
Den engelske presse er skarp
Men det er især kritikken fra de mere tabloide aviser, der har skabt genlyd. The Sun beskriver Højlund med en nærmest brutalt billedlig sammenligning:
- En fortabt lille dreng, der ikke kan finde sin mor i supermarkedet.
Det er ikke bare en kritik af tekniske mangler, men en dom over hans udstråling, selvtillid og evne til at dominere i rollen som frontmand på et hold i krise.
Målet, bemærker The Sun, kunne "den lille fortabte dreng også have scoret". Avisen hentyder til, at målet var mere held end forstand.
Daily Mail er mere afdæmpet, men når samme konklusion.
De peger på, at Højlunds tøven foran mål kostede vigtige chancer, og at han – som det ofte sker – forsvandt fra kampen, da det begyndte at blive fysisk og rodet.
Målet blev skabt af Amad, og Højlund profiterede, men der er en klar forventning om, at United må hente en ny angriber til sommer for at aflaste eller måske endda erstatte danskeren.
Er det Højlund eller United der fejler?
Det store spørgsmål er klart.
Er det Højlund, der fejler, eller er det United, der ikke formår at bygge holdet op omkring hans styrker?
En 21-årig angriber som stadig er under udvikling. Han har i flere kampe vist god arbejdsiver, løbevillighed og sporadiske målnæser.
Men at han endnu ikke kan bære Uniteds offensiv alene, burde ikke komme som en overraskelse.
Kritikken, selvom den til tider føles uretfærdig skarp, bunder også i frustration over et United-hold, der mangler struktur og offensiv rytme.
Nu venter tre afgørende kampe i Premier League mod West Ham, Chelsea og Aston Villa – og ikke mindst finalen i Europa League mod Tottenham den 21. maj.