I dag bliver der lavet forskning indenfor mange område, og tilsyneladende også indenfor, hvordan fodboldmålmænd tænker.
Gennem mange år har der været en opfattelse af, at man skal være en smule anderledes, hvis man vil indtage rollen som fodboldmålmand.
Hidtil har det blot været en udbredt skrøne i fodboldkredse. Nu har det vist sig, at det faktisk kan bakkes op med videnskab.
Det skriver The Guardian, der har taget et kig på en undersøgelse offentliggjort i det videnskabelige tidsskrift Current Biology.
I denne undersøgelse er forskerne kommet frem til den konklusion, at målmænds hjerner simpelthen opfatter verdens anderledes.
Blandt andet er de kommet frem til, at målmænd har hjerner, der hurtigere kan opfange signaler fra de forskellige sanser. Derfor overgår de både markspillere og folk, der ikke spiller fodbold, på dette punkt.
Derudover viste undersøgelsen også, at målmand har en bedre evne til at kunne adskille de forskellige sensoriske signaler. Tilsyneladende er årsagen til dette, at deres job kræver, at de evner at træffe hurtigere beslutninger ud fra 'visuel og auditiv information.'
Den nye undersøgelse blev ledet af David McGovern, der i det daglige arbejder som psykolog ved Dublin City University.
I undersøgelsen deltog professionelle målmænd, markspillere og samt professionelle målmænd, markspillere. De indvilligede i at deltage i en række tests med lyde og lysglimt, som de blev bedt om at skelne fra hinanden.
"Mens mange fodboldspillere og fans verden over vil være bekendt med ideen om, at målmænd bare er 'anderledes' end resten af os, kan denne undersøgelse faktisk være første gang, at vi har et videnskabeligt bevis for at understøtte denne påstand," lyder det fra David McGovern.
Det er værd at bemærke, at denne undersøgelse kun inkludere mandlige spillere. Derfor ønsker holdet nu at foretage et lignende projekt for kvinder.