gettyimages 1247669797

McLaren stopper 12 år langt samarbejde med tidligere F1-rivaler

Formel 1aug. 09 2023, 11:59
Det har taget 12 år, men McLaren har endelig valgt at opsige deres samarbejde med Toyota Gazoo Racing.
I de seneste mange år har McLaren benyttet sig af Toyota Gazoo Racings vindtunnel til at teste deres biler. Det er ikke længere nødvendigt, da de har fået deres eget anlæg.
Dette har betydet, at de tidligere har været nødt til at sende dele til Köln, for at teste dem. Det er nemlig her, at den japanske producent har deres vindtunnel.
McLaren har ikke blot gjort dette i et par uger, mens de har ventet på deres egen vindtunnel. Derimod har det været deres løsning i de seneste 12 år.
Men nu har McLaren Technology Center fået en betydelig opgradering. Det betyder, at de fremover har mulighed for at klare denne del af arbejdet internt.
McLaren begyndte at bruge Toyotas vindtunnel tilbage i 2011. Tidligere havde den været brugt af Toyota selv, men producenten valgte at forlade Formel 1 to år forinden.
"Toyota Europes vindtunnel og faciliteter har spillet en afgørende rolle i udviklingen af McLarens biler i løbet af de sidste 12 år," siger McLaren-teamchef Andrea Stella ifølge Motorsport.com.
"De biler, vi har udviklet i disse faciliteter, har vundet 14 grandprixer og opnået 29 andre podier mellem 2011 og 2013. Vi har etableret et godt samarbejde mellem McLaren-teamet og stedets personale."
"Nu hvor vi bevæger os mod at sætte vores egen vindtunnel i drift, som vil give betydelige gevinster og stemmer overens med den nye struktur, der bygges i teamet, vil vi gerne anerkende det arbejde, der er blevet udført i TGR-E vindtunnelen. Det har været medvirkende til udviklingen af bilerne før i tiden."
Mest læste