Golfspiller taget for doping: Giver sin mor skylden

Foto: Shutterstock

Den kendte golfspiller er blevet taget for doping, hvilket han nu har givet sin mor skylden for.

Gennem tiderne har sportsstjerner præsenteret varierende undskyldninger, efter at være blevet taget for doping. Alligevel er det de færreste, der ender med at skyde skylden på sin mor.

Ikke desto mindre er det netop, hvad den sydkoreanske golfspiller Byeong Hun An har gjort.

Efter at være blevet taget for doping, er han blevet suspenderet af PGA Tour i tre måneder. Dette har fået ham til at dele en kort meddelelse, hvori han kaster skylden på sin mor.

I skrivende stund er Hun An nummer 53 på verdensranglisten. Det kan dog ændre sig, efter han er blevet taget for doping. Angiveligt skulle den positive dopingtest være et resultat af, at han havde taget hostemedicin, som han fik anbefalet af sin mor.

“I august led jeg af forkølelse og hoste. Da mine symptomer forværredes, foreslog min mor, at jeg skulle tage en almindeligt tilgængelig medicin fra Sydkorea, som havde hjulpet hende med en lignende lidelse,” skriver han i en story på Instagram.

Desuden giver han også en forklaring på, hvorfor han ikke kan deltage i professionelle golfturneringer i de kommende tre måneder.

“Jeg tog denne medicin uden først at tjekke indholdet for senere at opdage, at den indeholdt et stof, der var forbudt i henhold til PGA Tourens antidopingprogram. Det var den eneste gang, jeg brugte denne medicin, og jeg tog den på ingen måde for at opnå en konkurrencefordel,” fortsætter han.

Den sydkoreanske golfspiller har ikke deltaget i en officiel turnering i PGA Tour-regi siden den 20. august.

I en meddelelse på PGA Tours hjemmeside fremgår det, at Hun An vil blive budt tilbage den 1. december. Desuden fremgår det også, at han har samarbejdet hele vejen igennem forløbet.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024