gettyimages 1235879184

Danmark er klar til VM-brag: Men Kongehuset bliver væk

Håndbolddec. 15 2023, 15:38
Fredag skal Danmark spille mod Norge i VM-semifinalen, men det bliver uden deltagelse fra Kongehuset.
I disse timer er de danske håndboldkvinder i fuld gang med at varme op til deres kommende kamp mod Norge. Semifinalekampen bliver fløjtet i gang klokken 17.30.
Selvom rigtig mange danskere har sikret sig billet til kampen, og endnu flere skal se med foran skærmen, forholder det sig anderledes hos det danske kongehus.
I hvert fald kommer ingen af dem til at være til stede i Jyske Bank Boxen fredag aften. Ifølge B.T. fremgår dette af kongehusets officielle kalender.
Hvis man tager et kig på denne kalender, kan man se, at dronning Margrethe kun har ét punkt på dagsordenen denne fredag. Og man kan ikke ligefrem sige, at det har noget med håndbold at gøre.
Derimod skulle hun klokken 11 fredag formiddag tage imod ambassadører fra Tjekkiet, Algeriet og Costa Rica.
Tidligere har det ikke været usædvanligt med kongelig deltagelse ved store sportslige begivenheder i og udenfor Danmark. Ofte har det været i form af Kronprinsparret, men de har ikke mulighed for at overvære fredagens kamp.
Dette skyldes, at de er i Australien, som er kronprinsesse Marys hjemland. Derfor er det ikke muligt for dem at være til stede på tilskuerpladserne i Jyske Bank Boxen.
Det er dog værd at nævne, at håndboldkvinderne ikke er blevet forsømt helt af det danske kongehus. Tværtimod fik de sig lidt af en overraskelse, da kronprins Frederik pludselig dukkede op til en træning i Brøndby.
Formår Danmark at vinde fredagens kamp, er de sikret en plads i finalen, som spilles søndag. Om det vil være med royal deltagelse, er naturligvis svært at sige noget om på nuværende tidspunkt.
Mest læste