gettyimages 1460717405

Svensk stjerne har en hemmelig plan til EM i håndbold

Håndboldjan. 10, 15:11
Det er ikke blevet til meget spilletid i testkampene inden EM. Faktisk fik han kun en enkelt halvleg.
Hvis Sverige skal gøre sig forhåbninger om at nå langt til EM, bliver de nødt til at sætte deres lid til Andreas Palicka i målet.
Men hvis han skal være i stand til at levere på højt niveau, er det nødvendigt at være i form - både fysisk og mentalt.
Det er især den fysiske forfatning hos den 37-årige målmand, som der har været tvivl om. Det skyldes, at han kun har spillet en enkelt halvleg i de to testkampe forud for EM.
Palicka slår dog fast, at han er, hvor han skal være. I december havde han en pause fra håndbold, hvilket blev besluttet i samarbejde med en fysioterapeut. Denne fysioterapeut arbejdede han derfor også sammen med i pausen.
Samtidig siger han også, at han har en plan for, hvordan han står det 'bedst mulige sted' rent fysisk.
"Jeg har en plan for, at jeg vil stå det bedst mulige sted rent fysisk inden slutrunden. Om det lykkes, må tiden vise, men i det mindste er der en plan," siger Palicka til Aftonbladet.
Han har dog ikke planer om at gå i dybden med, hvad denne plan er. Derfor må man selv forsøge at tænke sig til, hvordan Palicka har i sinde at ramme topformen til EM.
"Jeg har ingen grund til at fortælle dig eller andre (om planerne, red.). Ikke lige nu i hvert fald. Det er ikke for at være ubehøvlet. Det handler om mit eget fokus, som jeg lever meget af," siger målvogteren.
Sverige åbner deres deltagelse ved denne udgave af EM torsdag. Det samme er tilfældet for det danske landshold, der også spiller første kamp denne dag.
Mest læste