Her er årsagen til at LIV Golf blev nægtet verdensranglistepoint

Foto: Jamie Squire/LIV Golf/via Getty Images

LIV Golf er ved at runde sin anden sæson af, men er fortsat ikke blevet anerkendt som en legitim golftour.

LIV Golf har endnu ikke offentliggjort et komplet program for den kommende sæson. Desuden er der fortsat heller ikke kommet styr på den foreslåede fusion med PGA Tour.

Og nu har den saudiarabiske golftour også fundet ud af, at deres ansøgning om at være kvalificeret til verdensranglistepoint, er blevet afvist.

Her kan det være nemt at skyde skylden på, at LIV Golf har skabt stor splittelse i golfverdenen. Det skyldes, at hele golftouren blev skabt og drevet ud fra en ‘os mod dem’-mentalitet.

Ydermere har LIV Golf heller ikke formået at tiltrække lige så mange seere, som de havde forventet at kunne. Dog begynder de så småt at få bedre fat i golffans verden over, hvilket også ses på antallet at tilskuere ved turneringerne.

Faktum er dog, at ingen af delene har betydning for, at LIV Golfs ansøgning er blevet afvist. Derimod giver OWGR (Official World Golf Ranking) en helt anden forklaring på det.

Kort sagt mener OWGR ikke, at LIV Golfs format harmonerer med de nødvendige parametre. Derfor vil det ikke være muligt for deres spillere at kvalificere sig til at optjene ranglistepoint.

“Denne beslutning om ikke at gøre dem berettigede, er ikke politisk,” sagde OWGR-formand Peter Dawson til Associated Press.

“Det er helt teknisk. LIV-spillerne er selvfølgelig gode nok til at blive rangeret. De spiller bare ikke i et format, hvor de kan rangeres ligeligt med de andre 24 turneringer og tusindvis af spillere, der forsøger at konkurrere på dem.”

Skal LIV Golf have godkendt deres ansøgning i fremtiden, kræver det derfor store forandringer. Hele deres koncept og format skal nemlig laves om, hvis det skal kunne lade sig gøre.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024