Jumbo-holdet trykkede til i pedalerne: De havde bare glemt en ting

Foto: Joan Cros Garcia - Corbis/Getty Images

De gav den fuld gas, da de ville vinde vigtige bonussekunder på 1. etape af Romandiet Rundt. Der var bare ét problem.

Det gik egentlig stille for sig på 1. etape af Romandiet Rundt, men det blev ud af det blå ødelagt af Jumbo-holdet, da de kort før mål mod den indlagte bonusspurt gav den fuld gas.

Forud for etapen lå den norske Jumbo-rytter Tobias Foss kun ét sekund efter Josef Černý i front. Det fik Jumbo til at sætte et angreb ind, da de troede, at der var bonussekunder at hente, så de kunne tage førertrøjen.

Det viste sig dog, at der ikke var sekunder at køre for, da det kun var point til pointkonkurrencen, der blev givet. Derfor var der stor undren hos resten af feltet, da Jumbo-holdet valgte at sætte et angreb ind.

“Vi havde hørt, at der var bonussekunder at vinde. Det gik også godt, men der var ingen af modstanderne, der gjorde noget,” lød det fra Foss til Eurosport, hvor han også indrømmede, at det ikke så alt for kønt ud.

“Det så måske dumt ud, men det er ikke noget stort problem.”

Det var den danske rytter Casper Pedersen, der måtte fortælle Foss, at han havde spildt sin energi, da der ikke var bonussekunder at hente.

“Casper Pedersen fortalte mig det. Så vi tjekkede med holdlederne, og efter fem minutter bekræftede de det. Vi indrømmer ærligt vores fejl,” sagde han ifølge Feltet.

Til trods for, at det var Foss, der vandt de indlagte bonuspoint, var det ikke nok til at sende ham i pointtrøjen. Den blev Ethan Vernon i stedet indehaver af, da det var ham, der vandt etapen.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024