Jumbo-Visma skifter navn: Det skal de hedde

Foto: Tim de Waele/Getty Images

Jumbo-Visma har domineret cykelsporten i de seneste sæsoner, men næste år kommer det til at ske under et andet navn.

På det seneste har der været mange spekulationer om cykelholdet Jumbo-Visma. Det skyldes primært, at det er blevet offentliggjort, at Jumbo stopper som sponsor ved årsskiftet.

Derfor har det hollandske hold naturligvis været nødt til at se sig om efter andre sponsorer. I denne forbindelse har det blandt andet været på tale, at de skulle fusionere med Soudal Quick-Step. Dette er dog blevet afblæst igen.

I og med, at Jumbo har været titelsponsor de seneste par år, kommer sponsorskiftet også til at have indflydelse på navnet.

Dette har været kendt i et stykke tid, men hidtil har der været holdt tæt i forhold til holdets nye navn. Og det bliver der stadig gjort fra Jumbo-Vismas side.

Men nu kan det anerkendte cykelmedie Wielerflits afsløre, at flere kilder kan bekræfte, at holdet fra årsskiftet skal hedde Visma – Lease a Bike.

Lease a Bike er ikke helt nyt i Jumbo-Visma-sammenhæng, da deres logo også var at finde på holdets trøjer under Vuelta a España. Fra næste år skruer de dog op for deres engagement, og bliver angiveligt ny titelsponsor for holdet.

Det er det hollandske selskab Pon, der ejer Lease a Bike. De ejer også cykelproducenten Cervelo, som er det mærke, der bruges af Jonas Vingegaard og resten af holdet.

I weekenden udtalte Jumbo Vismas sportsdirektør, Merijn Zeeman, at der er styr på fremtiden.

“Det er nu sikkert, at vi kan fortsætte med at udbygge holdet i de kommende år. Siger jeg dermed, at holdets fremtid er sikret? Ja, det gør jeg absolut. Men jeg kan ikke gå i detaljer,” sagde Zeeman ifølge belgiske Het Nieuwsblad.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024