Jumbo-Visma vinder overraskende på kongeetape

Foto: Wikimedia

Det var ikke forventet, men sejren endte med at gå til Jumbo-Visma.

Der er ikke nogen tvivl om, at Jumbo-Visma ved flere lejligheder har markeret sig et af verdens bedste cykelhold. Det er de tilsyneladende ikke færdige med, da de har taget endnu en etapesejr.

Hollandske Milan Vader sikrede sig nemlig den største sejr i sin karriere lørdag. Den 27-årige Jumbo-Visma-rytter fik nemlig kørt rivalerne ud af hjulet på de sidste meter af Tour of Guangxis kongeetape. Det skriver Feltet.dk.

På de sidste meter var det tæt på, at Rémy Rochas fik ham indhentet. Til sidst måtte han dog give op, og dermed også overlade 1.-pladsen til Vader. Dernæst kom Hugh Carthy i mål, da han endte med at vinde spurten om 3.-pladsen.

Inden da havde finalebjerget skilt de fleste ryttere fra. Med 1,5 kilometer til mål, var der blevet indlagt en bjergspurt, som Frederik Wandahl endte med at vinde. Dermed fik han også bragt sig i front i den samlede bjergkonkurrence.

Da Wandahl var kørt frem og havde taget bjergspurten foran Tim Wellens, var feltet stadig stort. Derefter forsøgte Esteban Chaves at udnytte lidt stilstand, men det fik han ikke lov til, da hullet blev lukket af Wellens.

I et stykke tid så det ud til, at der ville blive tale om en spurt mellem de 15-20 bedste ryttere. Tilsyneladende mente Vader ikke, at det var en god idé, hvorfor han trak væk fra gruppen.

Wellens gjorde et forsøg på at holde hjul, men det lykkedes ham ikke. Dermed fik Vader skabt et hul, som der derefter ikke var andre ryttere, der var i stand til at lukke.

Dermed er Jumbo-Visma godt på vej mod at sikre sig en samlet WorldTour-sejr. Bedste dansker blev Asbjørn Hellemose, som kørte over målstregen som nummer 24.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024