Kunstig intelligens hjalp Jonas Vingegaard med at ‘knække’ Pogacar

Foto: David Ramos/Getty Images

Jumbo-Visma gjorde brug af kunstig intelligens, da de forud for sidste års Tour de France skulle planlægge kostplaner.

Med tiden er Jumbo-Visma blevet kendt som et hold, der har været rigtig gode til at tage ‘marginal gains’ til sig, hvilket Team Sky før i tiden var kendt for.

På denne front er der kommet nyt frem, da det er blevet afsløret, at de gjorde brug af kunstig intelligens, da de skulle lave kostplaner de af deres ryttere, der deltog i sidste års Tour de France.

Det skriver mediet Cycling Weekly.

Jumbo-Visma benyttede sig af Kristian van Kuijk og hans kollegaer på universitetet i Maastricht, der fik til opgave at udvikle en model, der havde til formål at udregne, hvor stort et kaloriebehov, der var til hver etape.

“Den måde de beregnede energiindtaget var ikke særlig effektivt. De udregnede kun baseret på erfaring. Der var ikke noget reelt ræsonnement bag, hvordan de gjorde tingene,” sagde Van Kuijk.

For at teste denne model, lod de holdets trænere stå for at lave en kostplan til de gamle etaper. Det samme lod de også modellen gøre.

Resultatet blev, at det var den kunstige intelligens, der sammensatte de bedste kostplaner, hvilket skyldtes, at den havde en bedre forståelse for rytternes kaloriebehov.

Om det netop var dette, der gjorde, at det lykkedes for Jonas Vingegaard at stå øverst på podiet i Paris, og dermed at vinde over rivalen Tadej Pogacar, vides naturligvis ikke.

Hvad man dog ved er, at det hollandske hold er fortsat med at bruge modellen, ligesom de er begyndt at se nærmere på, hvordan de kan bruge maskinlæring til at gøre en forskel.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024