Mollie O’Callaghan slår verdensrekorden i 200 meter fri

Foto: Shutterstock

Australske Mollie O’Callaghan har slået den stående verdensrekord i svømning for kvinder.

Svømmer Mollie O’Callaghan har god grund til at smile for tiden. Hun har nemlig slået den længst stående verdensrekord i svømning for kvinder.

Ifølge The Guardian kan hun nu prale af at være indehaver af verdensrekorden i 200 meter fri. Den nye rekord lyder på 1 minut og 52,85 sekunder, og blev sat ved World Aquatics Championships i onsdags.

Den 19-årige stjerne brød den tidligere rekord, der lød på 1 minut og 52,98 sekunder. Den tidligere rekord blev sat af italienske Federica Pellegrini ved verdensmesterskaberne i 2009 i Rom.

Desuden var Mollie O’Collaghan ikke den eneste australske svømmer, der gjorde det godt ved World Aquatics Championships i onsdags. Her fik hun også meget tæt konkurrence af Ariarne Titmus, der var kun 0,16 sekunder efter hende.

Tredjepladsen blev indtaget af Summer McIntosh fra Canada. Hun var 0,80 sekunder efter Mollie O’Callaghan, men faktisk var det også nok til at sætte en ny verdensrekord. Den kun 16-årige svømmer har nemlig sat verdensrekord på 200 meter fri for juniorer.

OL-vinder Ariarne Titmus have søndag haft stor succes i 400 meter freestyle, hvor hun vandt titlen, efter at have overgået 16-årige Summer McIntosh. Derfor var hun klar til at sætte endnu en rekord onsdag, men det fik Mollie O’Callaghan sat en stopper for.

Efterfølgende har Mollie O’Callaghan udtalt, at hun naturligvis er meget berørt af det faktum, at hun nu er indehaver af en verdensrekord.

“Jeg er helt spændt. Det havde jeg slet ikke forventet, da jeg gik ind i det her,” fortalte en følelsesladet Mollie O’Callaghan til Channel Nine.

“Jeg ville bare have det sjovt og bare give det et skud. Jeg var virkelig nervøs op til dette, for jeg vidste ikke, hvordan jeg skulle gøre det.”

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024