ken stornes

'Grusomt farligt': Nordmand slår verdensrekorden med dødsspring på 40,5 meter

Svømningdec. 05 2023, 15:35
Ønsker man at være verdensmester i en sportslig aktivitet, er der mange ting, man kan prøve. Denne aktivitet står dog næppe øverst på listen.
I dag findes der et væld af sportslige aktiviteter, som man kan slå verdensrekorden i. Blandt andet kan man prøve kræfter med det såkaldte 'death diving', hvis man har mod på det.
Det er en 'sport', der i al sin enkelhed går ud på at springe ud fra et højt punkt, hvorefter man skal lave en maveplasker. Det er naturligvis ikke helt ufarligt, og derfor afholder de fleste sig også fra det.
Dette kan man dog ikke sige om norske Ken Stornes, der netop har slået verdensrekorden med et meget opsigtsvækkende spring. Den modige nordmand sprang nemlig i vandet fra 40,5 meters højde, hvorefter han lavede en maveplasker.
Ifølge den norske avis VG er det faktisk en anerkendt sport, som har sit eget internationale forbund. Dette står Paul Rigault i spidsen, og han anerkender, at det er en 'grusomt farligt' sport.
Efter at have slået verdensrekorden har Stornes udtalt, at han ikke er sikker på, at han selv kommer til at slå den. Årsagen til dette er, at rekorden befinder sig på en højde, hvor det kan gøre seriøs skade på kroppen.
Af netop denne grund har Rigault også advaret andre mod at gøre Stornes kunsten efter. Hvis der er noget, der går galt, kan det i værste fald have fatale konsekvenser.
Inden Stornes tog rekorden med sit spring fra over 40 meters højde, lød rekorden på 36,5 meter. Han har derfor formået at slå den seneste rekord med intet mindre end fire meter.
Mest læste